Ribollita - Italiensk grönsakssoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ribollita - Italiensk grönsakssoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 19 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 stjälk

      Blekselleri
    • 2 styck

      Morot
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    • 1 styck

      Zucchini
    • 1 styck

      Gul lök
    • 0.50 styck

      Purjolök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 0.25 styck

      Savoykål
    • 2 burk

      Tomater (hela / burk)
    • 1 burk

      Vita bönor burk
    • 1 liter

      Grönsaksbuljong
    •  

      el. vatten+konc grönsaksfond
    • 4 skiva

      Vitt matbröd
    •  

      Parmesanost
    • Frikadeller:
    • 400 gram

      Kalvfärs
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Parmesan (nyriven)
    • 0.50 kruka

      Persilja
    • 1 klyfta

      Vitlök
  • Gör så här:
    1. Krossa vitlök. Hacka persilja. Blanda ingredienserna till frikadellerna. Rulla till bollar. Koka dem sakta i grönsaksbuljong tills de flyter upp. Lyft ur frikadellerna med hålslev.

    2. Skala lök och vitlök, hacka fint. Skala och skär morot i cm-stora bitar. Skiva blekselleri och purjolök. Skär ner zucchini i cm-bitar. Strimla savoykål.

    3. Fräs lök och vitlök i olivolja i 5 minuter på svag värme. Slå på tomater och koka i 5 minuter. Tillsätt morötter, blekselleri och grönsaksbuljong, koka i 10 minuter.

    4. Sila av bönor och spola av i vatten. Tag en slev av soppan och 1/3 av bönorna och mixa det till en puré.

    5. Tillsätt savoykål, zucchini, bönpuré och resten av bönorna. Koka 5-6 minuter till under lock. Smaka av med salt och peppar.

    6. Rosta det vita brödet och lägg i botten på en djup tallrik. Slå på soppa. Ringla lite olivolja på. Lägg i frikadeller och riv över parmesan.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

En mycket god, mustig och mättande soppa som även passar utmärkt som vegetarisk - bortse från frikadeller, byt eller bortse från ost och se till att använda vegetarisk fond.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Italienskt påsklamm
Om oss