Renstek med ädelost och glöggfikon (drinktilltugg)

Renstek med ädelost och glöggfikon (drinktilltugg)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal portioner

    • 2 dl

      Lättglögg (röd)
    • 3 styck

      Fikon (färska)
    • 1 styck

      Baguette (mini)
    • 100 gram

      Ädelost
    • 10 skiva

      Renstek (rökt)
    • 0.50 dl

      Rostade nötter
    •  

      t.ex. pistage-, pinje-, el. hasselnötter
  • Gör så här:
    1. Koka ner glöggen i en kastrull tills endast lite återstår (1/7-del av ursprungligt).

    2. Häll nötter i het torr stekpanna och rosta dem i ett par minuter. Rör om så att de inte svatbränns.

    3. Skär fikonen i klyftor. Blanda dem med den reducerade glöggen.

    4. Skär brödet i tunna skivor och rosta dem i brödrost.

    5. Mosa osten. Gör små ovala bollar av osten med två teskedar.

    6. Fördela rensteken, osten och fikonen på brödskivorna. Strö över nötter.

KOCK: Markus AujalayMarkus Aujalay

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Kommentar
Liknande recept
Om oss