Red snapper cevicheBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Red snapper ceviche

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Red snapper (filé)
    •  

      el. annan vitfisk
    • 6 styck

      Lime
    • 2 dl

      Rödbetor (inlagda)
    • 2 st stor

      Avokado
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 1 tsk

      Wasabipasta
    • 4 msk

      Löjrom el. forellrom
    • Tillbehör:
    • 4 styck

      Tortilla (mjuka)
    • Läs om:
    •  

      Om rå fisk >
  • Gör så här:
    1. Rensa och filéa fisken om så behövs. Skär fisken i tärningar och lägg i en skål.

    2. Pressa lime och häll den över fisken. (Rulla lime med handen för att den skall bli mjuk, så ger den ifrån sig mer saft).

    3. Skär rödbetor i tärningar och tillsätt den till fisken. Ställ kallt i 30 minuter.

    4. Skala och skär avokado i tärningar. Ansa paprika och skär i tärningar. Sätt på ugn och värm bröd.

    5. Ta ur fisk och rödbetor ur marinaden och blanda med avokado, paprika, samt med lite wasabi. Toppa med lite fiskrom.

    6. Servera med bröd eller tortilla.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Typiska syrliga råa fiskrätter är ceviche, en sorts fiskrätt med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Ceviche är i allmänhet magra, kalorif  LÄS MER
Kockens tips!

Ceviche är fiskrätter med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Rätterna, som anrättas på allehanda sätt, är nästintill religion i syd- och centralamerikanska länder. 

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lax ceviche (förrätt)
0 voting
Torsk ceviche

Torsk ceviche

10 minEnkelt

Om oss