Räkor helt enkeltBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Räkor helt enkelt

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Räkor (oskalade)
    • Tillbehör:
    •  

      Hovmästarsås
    •  

      Aioli
    •  

      Vitt formbröd
    •  

      Hårt bröd
    •  

      Smör el. margarin
    •  

      Hårdost (lagrad)
  • Gör så här:
    1. Börja med såserna om de skall vara hemlagade. Hovmästarsås och aioli tar cirka 10 min vardera att tillreda.

    2. Lägg upp räkorna på ett fat och låt gästerna skala själva.

    3. Rosta formbröd och servera räkorna med någon god sås/dressing och ost till.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Aïoli (majonnäs+vitlök)

Aïoli (majonnäs+vitlök)

  • 15 min
  • 9 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Sälta är vanligt ihop med skaldjur. Kokta "naturella" skaldjur som räkor, kräftor, krabba och hummer är ganska salta även om vi kanske inte uppmärksammar detta på annat sätt än att man blir ganska törstig efter en sådan   LÄS MER
Kockens tips!

Lägg gärna upp räkorna snyggt som på bilden. Ta i så fall fram en rund skål och lägg ner räkorna snyggt utefter kanten och fyll sedan upp hela skålen. Lägg därefter ett serverings­fat ovanpå skålen och vänd skål och fat upp och ner. Ta bort skålen.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Stekt abborre helt enkelt
0 voting
Fläskkotlett helt enkelt
Om oss