Rågsiktsbröd - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rågsiktsbröd - grundrecept

  • 3 votings
    3Recensioner
    • 1 h

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal bröd

    • 50 gram

      Smör el. margarin
    • 5 dl

      Mjölk el. vatten
    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 2 msk

      Sirap
    • 2 tsk

      Salt
    • 3 tsk

      Anis, fänkål eller kummin
    • 1.30 liter

      Rågsikt
  • Gör så här:
    1. Smält matfettet i en kastrull och häll i mjölken eller vattnet. Värm degspadet till fingervärme (ca 37ºC).

    2. Lös upp jästen i degspadet. Tillsätt sirapen och saltet. Rör ner brödkryddorna och rågsikten.

    3. Arbeta degen med maskin eller för hand tills den släpper degbunkens kanter. Strö över ett tunt lager med mjöl och lägg över en bakduk. Låt sedan jäsa till dubbel storlek (ca 30 minuter).

    4. Sätt ugnen på 200°C.

    5. Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta tills den släpper arbetsbänken. Baka då ut degen till limpor (eller bullar). Lät jäsa 30 minuter under duk.

    6. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lasagne - grundrecept

Lasagne - grundrecept

1 h 25 minMedel

0 voting
Aromsmör - grundrecept
Om oss