Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor

  • 1 voting
    1Recension
    • 1 h 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Rådjursstek
    • 75 gram

      Sidfläsk (rökt)
    • 100 gram

      Trattkantarell
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Morot
    • 4 styck

      Enbär
    • 3 msk

      Viltfond (konc)
    • 1 liter

      Vatten
    • 2 dl

      Rött vin
    • 3 dl

      Grädde
    • 400 gram

      Vita stora bönor (burk)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Skär kött i grytbitar. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn köttet väl.

    2. Tärna fläsk. Stek det. Stek även kantareller. Skala lök och morot.

    3. Lägg allt i en gryta. Slå på fond, vatten och vin. Koka upp. Låt sjuda på svag värme i 1,5-2 timmar eller tills köttet känns klart.

    4. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt av med lite maizena utrört i lite kallt vatten.

    5. Skala vitlöksklyfta. Hacka den. Lägg i en kastrull med bönor och grädde. Koka tills det börjar bli lite krämigt. Smaka av med salt och peppar.

    6. Garnera med lite hackad persilja. Servera. 

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kommentar
Om oss