Quorn zahtar med bulgur och hummus

Quorn zahtar med bulgur och hummus

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Quorn-filéer
    • 1 msk

      Harissa
    • 3 dl

      Bulgur (gryn)
    • 2 msk

      Zahtarkrydda
    •  

      Margarin (flytande)
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Tillbehör:
    • 2 dl

      Hummus
  • Gör så här:
    1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.

      Rör ner harissa i den kokta bulguren.
      Smaka av med salt och peppar.

    2. Vänd quornfiléerna i zahatar.
      Hetta upp margarin i panna på medel­värme och stek filéerna försiktigt på var sida till fin färg.

    3. Servera hummus till.

KOCK: PernillaPernilla

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Starkt kryddade rätter är inte så vanligt i Skandinavien, men ökar tack vare utländskt inflytande. Med kryddigt avses i första hand kryddheta rätter, vilket skapas med chili, pepparrot, kryddpeppar e.d., men mildare kryddiga måltider kan ing&ari  LÄS MER
Kockens tips!

Zahatar och harissa är arabiska krydd­blandningar som kan vara svåra att få tag på. Klicka på ingrediensen och läs mer om kryddan och hur du blandar själv. Alternativt kan annan stark kryddblandning väljas t.ex. curry.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bulgur med pumpa & lammspett
Om oss