Pumpapaj med pepparkaksbottenBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pumpapaj med pepparkaksbotten

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 10 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal portioner

    • 250 gram

      Pepparkakor
    • 200 gram

      Smör
    • 800 gram

      Pumpapuré (burk)
    • 2 dl

      Farinsocker
    • 1 dl

      Strösocker
    • 1 tsk

      Salt
    • 3 msk

      Sirap (ljus)
    • 3 msk

      Whisky
    • 3 tsk

      Kanel
    • 3 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 1 krm

      Muskot (riven)
    • 6 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Kondenserad mjölk
    • Tillbehör:
    • 2 dl

      Vispgrädde
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225 grader.
      Smält smöret och mixa pepparkakorna i en matberedare. Tillsätt smöret och pressa ut deg i en stor pajform (eller i två mindre).
       
    2. Blanda övriga ingredienser i en bunke och häll sedan i pumpasmeten i pajformen. Sätt in i ugnen och grädda i 45 min.
      Sänk värmen till 175 grader efter 15 min.
       
    3. Stäng av ugnen när pajen gräddat klart och låt den stå i ugnen med öppen lucka i ytterligare 20 min. Låt den sedan kallna.
       
    4. Vispa under tiden grädden tjock med en visp. Tillsätt eventuellt lite strösocker i den vispade grädden.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Pajen kan med fördel stå över natten i kylskåp innan servering. Detta gör att pajen drar åt sig av de goda kryddorna, och blir saftigare. Pumpapuré på burk kan vara svårt att hitta i butik. Alt: Koka och mosa pumpa.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pumpapaj med mashmallows
Om oss