Plättar, pannkakor - grundreceptBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Plättar, pannkakor - grundrecept

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2.50 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 6 dl

      Standardmjölk
    • 3 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    • Tillbehör:
    •  

      Sylt?
    •  

      Socker?
    •  

      Grädde?
  • Gör så här:
    1. Häll mjöl och salt i en stor bunke.
      Vispa ner mjölken i omgångar, till en slät klimpfri smet. Vispa sedan ner ägg. Låt gärna smeten vila svalt i 30 minuter.

    2. Smält matfett i stekpanna och vispa ner det sedan i smeten (pannan behöver sen inte fettas in mer vid pannkkaksstekning).

    3. Stek på medelhög värme. Häll i ett tunnt lager smet i pannan. Vicka på pannan, så att smeten rinner ut.

    4. Vänd pannkakan när ytan stelnat.
      Stek ett par minuter på andra sidan.

      Servera t.ex. sylt till pannkakorna.

      Ger ca 12 plättar eller 2-3 pannkakor per portion.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Alt. Pannkakor

Amerikanska pannkakor med lönnsirap

Amerikanska pannkakor med lönnsirap

  • 30 min
  • 12 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Addera ev. 1-2 tsk socker för fylligare smak till pannkakor.
Pannkakor kan serveras som huvudrätt, t.ex. med köttfärs, eller som klassisk efterrätt med sylt, bär e.d. Plättsmet kan även användas till ungspannkaka eller friteras.

Kommentar
Liknande recept
Om oss