Pannkaka, Pannkakor, plättar (grundrecept)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pannkaka, Pannkakor, plättar (grundrecept)

  • 1 voting
    1Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Satser

    • 2.50 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 6 dl

      Standardmjölk
    • 3 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    • Tillbehör:
    •  

      Sylt?
    •  

      Socker?
    •  

      Grädde?
  • Gör så här:
    1. Häll mjöl och salt i en stor bunke. Vispa först ner hälften av mjölken. Tillsätt sedan resten av mjölken så att det blir en slät klumpfri smet. Vispa sedan ner ägg. Låt gärna smeten vila svalt i 30 minuter.

    2. Smält matfett i stekpanna och vispa ner det sedan i smeten (pannan behöver sen inte fettas in mer vid pannkkaksstekning).

    3. Stek på medelhög värme.Häll i ett tunt lager smet i pannan.

    4. Vänd pannkakan när ytan stelnat. Stek någon minut på andra sidan.


      Ger ca 60 små plättar eller ca 12 pannkakor.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Alt. Pannkakor

Amerikanska pannkakor med lönnsirap

Amerikanska pannkakor med lönnsirap

  • 30 min
  • 12 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Addera eventuellt 1-2 tsk socker för fylligare smak till pannkakor.

Pannkakor kan serveras som huvudrätt eller som klassisk efterrätt med sylt, bär e.d. Plättsmet kan även användas till ungspannkakor eller friteras.

Kommentar
Liknande recept
Om oss