Pizzabåtar med spenat och ägg

Pizzabåtar med spenat och ägg

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Stycken

    • 2 styck

      Pizzadeg (kyld)
    • 500 gram

      Spenatblad (färsk)
    • 6 styck

      Ägg (ekologiska)
    • 125 gram

      Mozzarella
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 2 msk

      Sesamfrön (svarta)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C. Skölj och hacka spenaten, lägg i en stekpanna och låt den sjunka ihop lite.
    2. Rulla ut degarna på var sin plåt och dela varje i tre delar, bred på crème fraiche och bryt bitar av mozzarella över. Vik upp kanterna till små båtar, fördela ut spenaten och gör en liten fördjupning där du knäcker ett ägg i. Salta och peppra över pizzabåtarna, pensla kanterna med lite olja och strö över svarta sesamfrön. Baka mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
    3. Låt svalna och packa med i folie.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Matiga pizzabåtar med både ägg och grönsaker, perfekta på picknicken.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokt spenat, stekt spenat
Om oss