Piroger från CornwallBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Piroger från Cornwall

  • 1 voting
    1Recension
    • 40 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • Deg:
    • 6 dl

      Vetemjöl
    • 250 gram

      Smör
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 4 msk

      Vatten (kallt)
    • Fyllning:
    • 250 gram

      Nötfärs
    • 3 styck

      Potatis
    • 300 gram

      Kålrot
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 tsk

      Worcestershiresås
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Arbeta ihop smör, mjöl och salt till grynigt. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Plasta in och lägg in i kylen.

    3. Skala och tärna potatis och kålrot. Skala och hacka lök. Blanda alla ingredienser till fyllningen.

    4. Kavla ut degen. Skär ut runda bitar med ett tefat som mall. Lägg en klick fyllning på. Fukta kanten. Lyft upp två kanter och nyp ihop, som en calzone. Lägg pirogerna på en bakpappersklädd plåt.

    5. Vispa upp ett ägg i en kopp. Pensla pirogerna. Grädda i ugnen cirka 20 minuter.

    6. Servera med en sallad.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Cornish pasties har lagats i Cornwall sedan 1700-talet. Det var en idealisk lunchlåda med ätbar behållare till fälten eller gruvan. Det finns en ansökan till EU om att ursprungsskydda dem, enligt den standarden ska de bakas i D-form.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pirog - grundrecept

Pirog - grundrecept

45 minEnkelt

0 voting
Baconfyllning till bl.a. pirog
Om oss