Pilgrimsrosett (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pilgrimsrosett (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Pilgrimsmusslor
    • 150 gram

      Ostronskivling (färsk)
    • 0.50 styck

      Purjolök
    • 1 msk

      Smör
    •  

      Salt & vitpeppar
    • Sås:
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 1 msk

      Honung
    • 3 msk

      Hummerfond (konc)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Gräslök
  • Gör så här:
    1. Sås:
      Häll grädde, fond och honung i en kastrull.
      Låt småkoka tills halva vätskan återstår.
      Salta och peppra.

    2. Skiva purjolöken och svampen.
      Fräs den mjuk i lite olja eller smör i en panna på medelvärme ca 5 min.

    3. Skiva musslorna på mitten.
      Värm smör i panna med lock, medelvärme.
      Stek musslorna hastigt 1-2 min under lock.
      De är klara när de blivit vita.

      Eller servera musslorna råa.

    4. Lägg svamp i en rosett på tallrik, därefter purjolök och musslorna. Garnera med gräslök och sås.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla skaldjursrätter är oftast smakrika anrättningar tack vare smakrika tillbehör, Främst handlar det om kaloririka och smakrika såser till maten. Ofta utgör såsen en väsentlig del av portionsvikten vilket gör rätten fyllig.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tonfiskmousse (förrätt)
1 voting
Sparrissoppa (förrätt)
Om oss