PestoBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pesto

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats

    • 1.50 kruka

      Basilika
    • 100 gram

      Pinjenötter
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 200 gram

      Parmesanost
    • 1 dl

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Finhacka basilika.
      Finhacka nötter.
      Skala och riv vitlök.
      Riv parmesan.
      Blanda allt med olivolja.

    2. Smaka av med salt och peppar.

      Alternativt lägger man ingredienserna i en mixer och mixar till lagom smet, eller så stöter man allt i en mortel på italienskt vis.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR T. EX. TILL

Kalvbräss pesto

Kalvbräss pesto

  • 25 min
  • 8 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Mängden ost och nötter avgör hur fast pastan skall bli. Hållbar i en vecka i kylskåp.
Pesto kommer ursprungligen från Italien och ordet från pestare, vilket betyder "stöta". Pesto används gärna som pålägg på bröd.
I handeln finns många olika sorters pesto.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kalvbräss pesto

Kalvbräss pesto

25 minMedel

Om oss