Kalvbräss pestoBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kalvbräss pesto

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Kalvbräss
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 3 msk

      Pesto (basilika)
    •  

      Salt & peppar
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
  • Gör så här:
    1. Skölj brässen i kallt vatten, gärna länge. Blanchera, dvs lägg den i en kastrull med vatten och koka upp. Ta upp brässen och häll bort vattnet. Koka upp nytt lättsaltat vatten. Lägg i brässen och koka den 5-10 minuter. Tag ur. Låt rinna av och svalna något.

    2. Dra bort hinnorna som täcker brässen.
      Skär brässen i små bitar (finhacka om den skall användas till omelett, krustad e.d.).

    3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    4. Hetta upp matfett i en panna på medelvärme. Stek brässen hastigt någon minut och tillsätt grädde. Rör ner pesto. Låt sjuda några minuter tills såsen tjocknat något. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALT. TILLBEHÖR

Pressad potatis

Pressad potatis

  • 25 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Inälvsmat passar väl ihop med salt. Varan saltas gärna vid tillagningen, kan vara rimmad t.ex. tunga, eller så är tillbehören ofta salta t.ex. rimmat fläsk eller bacon. Varans smakrikedom i kombination med variende tillbehör som ofta är söta g&ou  LÄS MER
Kockens tips!

Bräss är en körtel, ett organ för immunförsvar, som finns hos unga ryggradsdjur. Kalvbräss kan vara svårt att få tag på, så beställ i god tid hos kötthandlaren.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pesto

Pesto

10 minEnkelt

0 voting
Stuvad kalvbräss
Om oss