Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola

Pastasallad med färsk spenat, valnötter och gorgonzola

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Farfalle (Barilla)
    • 150 gram

      Valnötskärnor
    • 100 gram

      Bladspenat (färsk)
    • 100 gram

      Babyspenat (färsk)
    • 1 styck

      Äpple (grönt)
    • 150 gram

      Gorgonzola
    • 2 krm

      Salt
    • 1 dl

      Honung (flytande)
    • 1 msk

      Balsamvinäger
    • Garnityr:
  • Gör så här:
    1. Koka pasta enligt anvisningar på paketet. Kyl ner direkt efter kokning för att stoppa kokningsprocessen.

    2. Rosta valnötter på medelvärme i en stekpanna utan stekfett. Smula sönder nötterna något och salta.

    3. Riv gorgonzola i bitar. Skölj spenat och riv de största bitarna. Kärna ur och skiva äpple tunt. Häll på balsamvinäger över äpplet. Låt dra. 

    4. Blanda pasta, spenat, valnötter och äpple i en stor skål. Häll på honung.

    5. Avsluta med att garnera med gorgonzola, honung, balsamvinäger och lite valnötter.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kockens tips!

Farfalle är en fjärilsformad pasta med tunna kanter och en mer robust mitt. Farfalle kombineras med fördel med lätta såser, gärna med fisk eller helt vegetarisk.

Christian Campogiani: Det här är ett bra exempel på en pastarätt som man kan servera på en buffé eller som en fräsch sommarlunch. Äpple och honung ger rätten en fin sötma, osten ger en krämig och salt karaktär, vilket kompletteras på ett fint sätt av den syrliga balsamvinägern.

Kommentar
Liknande recept
Om oss