20 min
9 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Portioner
400 gram
Farfalle (Barilla)150 gram
Valnötskärnor100 gram
Bladspenat (färsk)100 gram
Babyspenat (färsk)1 styck
Äpple (grönt)150 gram
Gorgonzola2 krm
Salt1 dl
Honung (flytande)1 msk
BalsamvinägerKOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Farfalle är en fjärilsformad pasta med tunna kanter och en mer robust mitt. Farfalle kombineras med fördel med lätta såser, gärna med fisk eller helt vegetarisk.
Christian Campogiani: Det här är ett bra exempel på en pastarätt som man kan servera på en buffé eller som en fräsch sommarlunch. Äpple och honung ger rätten en fin sötma, osten ger en krämig och salt karaktär, vilket kompletteras på ett fint sätt av den syrliga balsamvinägern.