Kantarellgryta med färsk spenatBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kantarellgryta med färsk spenat

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • 1 kilo

      Kantareller (färska)
    • 2 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    • 2 styck

      Tomater (kvist-)
    • 400 gram

      Vita bönor burk
    • 1 kilo

      Bladspenat (färsk)
    • 1 msk

      Fond (konc)
    • 8 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Tamarisoja
    • 2 msk

      Vitvinsvinäger
    • 0.50 dl

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och skiva rödlök tunt. Skala och finhacka vitlök. Grovhacka tomater. Skölj spenat noga. Slå av vattnet från bönorna och skölj noggrant.

    2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök, vitlök och kantareller. Fräs några minuter.

    3. Tillsätt tomater. Häll på vatten, buljong, soja, vinäger, salt och peppar. Låt sjuda några minuter.

    4. Lägg spenaten och bönorna i grytan och låt sjuda ytterligare några minuter.

    5. Servera med gott bröd.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokt spenat, stekt spenat
Om oss