PåskrisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Påskris

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 6 dl

      Avorioris
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 3 msk

      Smör
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1.80 liter

      Vatten
    • 2 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 2 förp.

      Saffran (0,5 gram)
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 1 styck

      Zucchini
    • 200 gram

      Sultanrussin (el. svarta)
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka rödlök och vitlök.
       
    2. Hetta upp smör i en tjockbottnad kastrull. Lägg i rödlök, vitlök och ris. Fräs någon minut.
       
    3. Slå på vin och låt koka någon sekund. Slå på vatten, kycklingfond och saffran.
       
    4. Sänk värmen och låt småputtra cirka 20 minuter. Rör om då och då så att det inte fastnar i botten. Dra åt sidan.
       
    5. Kärna ur och strimla paprika. Tärna zucchini.
       
    6. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i paprika och zucchini. Fräs någon minut.
       
    7. Blanda paprika, zucchini, russin, salt och peppar med riset.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Mexikansk mat är vanligen starkt kryddad med chili e.d. samt smakrika, men svenska varianter är som regel mildare, varför de ofta snarare är smakrika än kryddiga. Gränsen mellan grupperna är diffus och beroende av den personliga kryddningen.  LÄS MER
Kommentar
Om oss