Påskig citronkaka

Påskig citronkaka

  • 1 voting
    1Recension
    • 35 min( + 3 h )

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal bitar

    • 2.50 dl

      Vetemjöl
    • 200 gram

      Mandelmassa
    • 150 gram

      Smör
    • Citronkräm:
    • 3 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Strösocker
    • 1 styck

      Citron (juice+skal)
    • Garnering:
    •  

      Florsocker
    •  

      Små chokladägg
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform.

    3. Arbeta ihop vetemjöl, mandelmassa och smör till en deg. Tryck ut i botten på springformen. Grädda i ugnen cirka 15 minuter.

    4. Vispa socker och ägg pösigt. Riv ner citronskal. Tillsätt pressad citron och mjöl. Vispa ihop. Häll över tårtbotten. Grädda cirka 15 minuter, krämen ska var lite lös.

    5. Pudra över tårtan med florsocker. Ställ in i kylen och låt bli helt kall.

    6. Garnera med chokladägg och servera.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Mjuk citronkaka med tryffeltäcke
Om oss