Parisersmörgås (parisare)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Parisersmörgås (parisare)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 msk

      Smör
    • 400 gram

      Nötfärs
    • 1 dl

      Grädde
    • 1 st liten

      Gul lök
    • 2 styck

      Rödbetor (inlagda)
    • 2 msk

      Kapris
    • 4 styck

      Formbröd (skivat)
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Tillbehör:
    • 4 styck

      Ägg
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Sallatsblad
  • Gör så här:
    1. Finhacka lök och rödbetor och blanda ner detta i färsen tillsammans med kapris, salt och peppar. Häll i grädden och rör runt.
      Skölj sallad och låt rinna av.
       
    2. Hetta upp matfett i en stekpanna. Stek brödskivorna på medelhög värme tills de är gyllenbruna på ena sidan.
       
    3. Lägg på ett lager färs på brödets stekta sida. Hetta upp stekpannan igen och lägg brödskivan med färsen nedåt mot pannan. Stek på medelvärme i ca 4 min. Vänd och stek brödsidan någon minut.
       
    4. Stek samtidigt äggen på medelvärme i någon minut, tills det har stelnat. Strö över salt och peppar. Servera smörgåsen med nystekt ägg och sallad.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Denna rätt uppfattas av många som en svensk uppfinning, men är sannolikt fransk och serveras där under namnet risolette.

I den tecknade serien "Karl-Alfred" älskades rätten av "Frasse".

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Café de Paris

Café de Paris

10 minAvancerat

Om oss