Panerad hajmalBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Panerad hajmal

  • 2 votings
    2Recensioner
    • 40 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Hajmalfilé (pangasius)
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Ströbröd
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 2 dl

      Gräddfil
    • 1 knippe

      Dill
    • 1 styck

      Citron
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    •  

      Art som hotar miljön >
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis.

    2. Vispa ägg i djup tallrik. Häll upp ströbröd på en tallrik, salta och peppra.

    3. Doppa fisken i ägg. Vänd filéerna i ströbröd och låt vila.

    4. Hacka dillen. Blanda med gräddfil, salta och peppra. Smaka av med lite av citronen. Spara resten av citronen till servering.

    5. Stek fiskfiléerna i smör på medelvärme cirka 5 minuter på var sida. Var försiktig med värmen så att inte paneringen bränns vid.

    6. Servera med potatis, sås och citronklyftor.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citronsmak är vanligt i samband med fiskrätter. Men syrlighet förekommer även tack vare andra tillbehör, som t.ex. i rätten Passionerad hälleflundra pga syran i passionsfrukten. Ättika är ett annat sätt att syra maten, vilket skett för rätterna Ättiksströmming och Blåforell. Inte sällan kombineras s  LÄS MER
Kockens tips!

Hajmal är ett samlingsnamn för tre arter sötvattenslevande malar i Asien och USA.
Det svenska namnet kommer sig av att fisken ser ut som en blandning av haj och mal. Namnet används sällan utan det latinska pangasius är vanligare. Hajmal köps fryst.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Panerad rotselleri

Panerad rotselleri

15 minEnkelt

Om oss