Paj med italienska smaker

Paj med italienska smaker

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Portioner

    • 8 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Salt
    • 250 gram

      Smör
    • 2 styck

      Ägg
    • Fyllning:
    • 2 styck

      Broccoli (färsk)
    • 16 skiva

      Chorizo
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 dl

      Oliver (gröna el. svarta)
    • 10 styck

      Körsbärstomater
    • 4 dl

      Grädde
    • 4 dl

      Cheddarost (lagrad)
    •  

      Pinjenötter
  • Gör så här:
    1. Hacka ihop (gärna i matberedare) mjöl, salt, smör och två ägg till en pajdeg och tryck ut i en ugnsform (ca 20 x 30 cm).
    2. Dela broccoli i små buketter, finhacka lök, snitta körsbärstomater och tryck ut vätskan och fördela ut tillsammans med chorizoskivor över pajskalet.
    3. Vispa ihop grädde, ägg, riven ost och slå äggstanningen över pajen. Grädda mitt i ugnen i 175° i 40 minuter. Strö över pinjenötter och servera med en sallad.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Servera med en sallad.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Béchamel med smak

Béchamel med smak

12 minEnkelt

0 voting
Paj på varmrökt lax
Om oss