Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästostBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 480 gram

      Oxfilé
    • 300 gram

      Kantareller (färska)
    • 1 dl

      Ättika
    • 2 dl

      Strösocker
    • 3 dl

      Vatten
    • 6 styck

      Enbär
    • 4 blad

      Lagerblad
    • 50 gram

      Sallatsblad
    • 100 gram

      Smör
    • 100 gram

      Präst (hårdost 31%)
    • 4 styck

      Rädisor
    •  

      Flingsalt
    •  

      Svartpeppar
  • Gör så här:
    1. Rensa svamp. Koka upp ättika, socker, vatten, enbär och lagerblad. Lägg i svampen. Koka upp igen. Koka i cirka 3 minuter.

    2. Skiva oxfilè tunt. Banka eventuellt ut den ytterligare så den blir riktigt tunn. Lägg på tallrikar. Salta och peppra.

    3. Lägg smör i en kastrull. Ställ på spisen tills det börjar dofta rostade hasselnötter.

    4. Hyvla rädisor väldigt tunt på en mandolin. Lägg ut kantareller på carpaccion. Fördela ut sallad och rädisor. Skeda över det varma brynta smöret. Hyvla över prästost. Ät genast!!

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kommentar
Om oss