Ostron Rockefeller (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ostron Rockefeller (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal ostron

    • 12 styck

      Ostron
    • 3 msk

      Smör
    • 1.50 styck

      Schalottenlök
    • 8 blad

      Spenatblad (färsk)
    • 1 stjälk

      Blekselleri
    • 3 msk

      Persilja (grovhackad)
    • 2 stänk

      Tabascosås
    • 0.50 dl

      Vitt bröd (smulat)
    •  

      Grovt salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på högsta värme och grill.
       
    2. Finhacka schalottenlök, selleri, spenat och persilja. Riv dygnsgammalt vitt bröd.
       
    3. Fräs lök, selleri, spenat och persilja i smör på låg värme till de har blivit mjuka. Tillsätt tabasco och rivet bröd. Ställ åt sidan.
       
    4. Täck botten i en långpanna med grovt salt. Öppna ostron och lossa dem från skalet. Låt dem ligga kvar i ena skalhalvan. Ställ ostronen i saltet.
       
    5. Fördela röran på ostronen. Grilla i ugnen 2-3 minuter tills de har fått färg.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla skaldjursrätter är oftast smakrika anrättningar tack vare smakrika tillbehör, Främst handlar det om kaloririka och smakrika såser till maten. Ofta utgör såsen en väsentlig del av portionsvikten vilket gör rätten fyllig.  LÄS MER
Kockens tips!

Denna rätt härstammar från restaurangen Antoine's i New Orleans och finns i många varianter. Rätten är döpt efter den då rikaste mannen i USA.

En variant är att tillsätta 2 skivor finstrimlad knaperstekt bacon.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ostron Rockefeller
0 voting
Grillade ostron (förrätt)
Om oss