Ostpanerad kycklingschnitzel med ris och chiliyoghurtBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ostpanerad kycklingschnitzel med ris och chiliyoghurt

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé (utan skinn)
    • 2 dl

      Hårdost (riven)
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 1.50 styck

      Ägg
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 2 dl

      Yoghurt (naturell)
    • 1 dl

      Persilja (finhackad)
    • 1 dl

      Basilika (finhackad)
    • 1.50 tsk

      Chilifrukt (grön, hackad)
    • 1 krm

      Salt
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
    •  

      Rucolasallat
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    2. Banka ut filéerna något (ej nödvändigt).

    3. Riv hårdost på en tallrik. Häll mjöl blandat med salt och peppar på en annan tallrik.
      Vispa upp ägg med en gaffel i tallrik.

      Vänd filéerna i mjölet, sedan i äggvispet.
      Rulla dem i osten. Låt vila en stund.

    4. Sås: Grovhacka chili, persilja och basilika.
      Mixa med handmixer eller i matberedare med hälften av yoghurten. Tillsätt resten.

    5. Hetta upp rikligt med matfett i stekpanna på medelhög värme. Stek filéerna ett par minuter på var sida utan att bränna.

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Beska i fågelrätter är sällsynt och skapas som regel av rikligt med besk färsk sallad till maten.  LÄS MER
Kockens tips!

Schnitzel = tunn skiva, men man behöver inte banka ut kycklingen. Ju tunnare desto kortare stektid.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ostpanerad kycklingschnitzel
0 voting
Chiliyoghurt

Chiliyoghurt

12 minEnkelt

Om oss