Ostpanerad kycklingschnitzelBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ostpanerad kycklingschnitzel

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé (utan skinn)
    • 2 dl

      Hårdost (riven)
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 1.50 styck

      Ägg
    • 1 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 2 dl

      Yoghurt (naturell)
    • 1 dl

      Persilja (finhackad)
    • 1 dl

      Basilika (finhackad)
    • 1.50 tsk

      Chilifrukt (grön, hackad)
    • 1 krm

      Salt
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Långkornigt ris
    • 200 gram

      Rucolasallat
  • Gör så här:
    1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    2. Banka ut filéerna något (ej nödvändigt).

    3. Riv hårdost på en tallrik. Häll mjöl blandat med salt och peppar på en annan tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i tallrik.

      Vänd filéerna i mjölet, sedan i äggvispet. Rulla dem i osten. Låt vila en stund.

    4. Sås: Grovhacka chili, persilja och basilika. Mixa med handmixer eller i matberedare med hälften av yoghurten. Tillsätt resten.

    5. Hetta upp rikligt med matfett i stekpanna på medevärme. Stek filéerna 2-5 minuter beroende på hur utplattade de är. Var försiktig med värmen så att du inte bränner paneringen.

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Beska i fågelrätter är sällsynt och skapas som regel av rikligt med besk färsk sallad till maten.  LÄS MER
Kockens tips!

Schnitzel = tunn skiva, men man behöver inte banka ut kycklingen. Ju tunnare desto kortare stektid.

Skär ett snitt i kycklingen för att se om den är klar. Filéerna skall bara vara precis genomstekta. Längre tid gör köttet tort.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kycklingschnitzel

Kycklingschnitzel

25 minEnkelt

Om oss