Ost- och pepparkaksstubbe

Ost- och pepparkaksstubbe

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal portioner

    • 140 gram

      Ädelost
    • 1 styck

      Päron
    • 2 dl

      Lättglögg (vit)
    • 2 msk

      Strösocker
    • 4 styck

      Pepparkakor
    • 10 blad

      Stjälkselleri
    • Tillbehör:
    •  

      Plastfilm
  • Gör så här:
    1. Ädelosten skall vara rumsvarm.

      Rulla osten i plastfolie till en rulle, ca 3 cm tjock.
       
    2. Skala, kärna ur och skär päronet i klyftor.
      Koka päronklyftorna i glögg och socker i en kastrull i cirka 10 min tills de är mjuka.
      Låt klyftorna svalna i lagen.
       
    3. Krossa pepparkakor.
      Rulla ostrullen i smulorna.
      Skär rullen i små ”stubbar”.
       
    4. Toppa med päronklyftor och blekselleri­blad.

KOCK: Markus AujalayMarkus Aujalay

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Kommentar
Liknande recept
Om oss