Örtfyllda kycklinglårfiléer med grönärtsrisotto

Örtfyllda kycklinglårfiléer med grönärtsrisotto

  • 1 voting
    1Recension
    • 45 min

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Kycklinglårfilé
    • 8 blad

      Lagerblad
    • 8 kvist

      Timjan
    • 2 msk

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Hushållssnöre
    • Risotto:
    • 3 dl

      Arborioris
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 3 dl

      Vitt vin
    • 7.50 dl

      Kycklingbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 50 gram

      Parmesanost
    • 50 gram

      Smör
    • 150 gram

      Gröna ärter (frysta)
  • Gör så här:
    1. Lägg ut kycklinglårfiléer på en skärbräda. Salta och peppra. Lägg på örterna. Rulla ihop och knyt ihop med steksnöre.

    2. Hetta upp en stekpanna. Lägg i en klick smör. Stek lårfiléerna runt om, tills de är klara.

    3. Lägg gröna ärtor i en mixer. Mixa helt slätt. Riv parmesan.

    4. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja. Tillsätt ris och rör runt. Slå på vin och låt det koka in.

    5. Värm kycklingbuljongen. Slå på lite i taget, låt det precis täcka riset. Rör hela tiden och slå på buljong tills riset har en liten kärna kvar.

    6. Rör i smör, parmesan och grönärtspuré. Ringla över en god olivolja. Hyvla gärna över lite parmesan.

    7. Servera men kom ihåg att duka med en sax till snörena.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillade kycklinglårfiléer
Om oss