Omelett med mexikansk bönsalsaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Omelett med mexikansk bönsalsa

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 4 styck

      Ägg
    • 1 msk

      Olivolja
    • Salsa:
    • 400 gram

      Svarta bönor burk (med spad)
    • 3 styck

      Salladslök
    • 0.50 styck

      Paprika (röd)
    • 1 msk

      Jalapeno inlagd (grön)
    • 0.50 kruka

      Koriander (färsk)
    • 0.50 tsk

      Oregano (torkad)
    • 1 styck

      Lime
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Salsa: Skölj bönorna och låt dem torka. Ansa lök, paprika och jalapeno. Finhacka detta och korianderbladen. Blanda ingredienser utom ägg i en skål. Smaka av med salt. Pressa över limejuice och häll på olja.

    2. Vispa upp ägg, en skvätt vatten och lite salt med en gaffel.

    3. Hetta upp matfett i stekpanna, häll i smeten. Stek på medelhög värme. Rör försiktigt med trägaffel i den stelnande smeten, så att lös smet når botten. Omeletten är klar när den släppt kanten, ytan är krämig och stekytan undertill är gyllenbrun.

    4. Lägg upp omeletten. Lägg salsa på halva omeletten. Vik över den andra omeletthalvan.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Förbered gärna salsan i förväg och ställ kallt. Smakar bäst om de får stå och "dra" i en halvtimme eller så.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Mexikansk guacamole

Mexikansk guacamole

15 minEnkelt

Om oss