Norsk fisksoppaBild av Jenny Grimsgård

Norsk fisksoppa

  • 3 votings
    3Recensioner
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Torskfilé
    • 1.50 styck

      Morot
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Purjolök
    • 1 liter

      Fiskbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 4 msk

      Smör
    • 4 msk

      Vetemjöl
    • 2 dl

      Mjölk
    • 0.50 dl

      Crème fraiche
    • 1 msk

      Gräslök (hackad)
  • Gör så här:
    1. Tärna morötter. Hacka lök grovt. Skär purjolök i ringar. Koka grönsakerna i fiskbuljong så att de blir nästan mjuka.
    2. Smält smör. Vispa i mjöl. Späd den sedan med mjölk och fiskbuljong lite i taget under omrörning. Häll över alla grönsakerna i soppan.
    3. Dela fisk i bitar. Lägg ner i soppan. Låt fisken sjuda i soppan ett par minuter tills den är genomkokt.
    4. Vispa försiktigt ner crème fraiche i soppan. Låt soppan koka upp. Toppa med finklippt gräslök.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Kockens tips!

Den här goda fisksoppan passar lika bra som förrätt som varmrätt. Det är bara att göra en större sats eller göra den matigare med mer grönsaker och fisk.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fisksoppa minestrone
0 voting
Sejfilé på norskt vis
Om oss