Fisksoppa minestroneBild av Fabian Björnstjerna

Fisksoppa minestrone

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Torskfilé
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Morot
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 8 dl

      Fiskbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 200 gram

      Spagetti
    • 200 gram

      Körsbärstomater
    • 0.50 dl

      Oliver (svarta kärnfria)
    • 1 knippe

      Persilja
    • 4 msk

      Pesto (basilika)
    • 2 msk

      Olivolja till stekning
    • 2 krm

      Peppar
    • 1 tsk

      Salt
  • Gör så här:
    1. Koka upp vatten till spagetti.
    2. Skala och finhacka gul lök, morot samt vitlök. Hetta upp en stor kastrull. Tillsätt olivolja, lök och morot. Slå på vitt vin direkt. Reducera 5 minuter. Tillsätt fiskbuljong och koka upp.
    3. Havlvera chili och skrapa ur frön. Finhacka chilin. Smaksätt fiskbuljongen till önskad styrka. Smaka av med salt och peppar.
    4. Koka spagetti enligt anvisning på förpackningen.
    5. Skiva oliver. Tillsätt cocktailtomater och skivade oliver i soppan. Finhacka persilja.
    6. Värm en stekpanna och halstra torskfilé i olivolja.
    7. Häll av vattnet från spagettin. Fördela i djupa tallrikar. Strö persilja över. Häll över buljongen. Avsluta med den halstrade torsken. Toppa med en klick pesto.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Kockens tips!

Minestrone är en smakrik soppa som man inte reder. Halstrad torsk passar perfekt. Servera gärna med nybakad bröd.

Kommentar
Liknande recept
3 votings
Norsk fisksoppa

Norsk fisksoppa

30 minEnkelt

0 voting
Bouillabaisse - fransk fisksoppa
Om oss