Nordafrikansk falukorv med cous cousBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Nordafrikansk falukorv med cous cous

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Falukorv
    • 1 burk

      Tomater (hela / burk)
    • 0.50 msk

      Spiskummin (mald)
    • 8 styck

      Torkade aprikoser
    • 1 styck

      Zucchini
    • 2 styck

      Gul lök
    • 4 klyfta

      Vitlök
    • 1 dl

      Sötmandel
    • 1 styck

      Citron
    • 1 kruka

      Mynta (färsk)
    • 3 dl

      Couscous
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150ºC.

      Skär snitt i falukorv. Skiva zucchini. Skala och skiva lök. Tryck ner lök och zucchini falukorven. Lägg korven i en ugnsfast form.

    2. Pressa vitlöksklyftor. Grovhacka aprikoser. Riv citronskalet och pressa citronen. Blanda juicen med tomat, vitlök aprikos och spiskummin. Smaka av med salt och peppar. Bred över korven. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.

    3. Koka cous cous enligt anvisning på förpackningen.

    4. Tag ut korven. Strö över citronskal, mynta och mandel. Servera med cous cous.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss