Färgglad cous-coussallad med salviakyckling

Färgglad cous-coussallad med salviakyckling

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingklubba (Kronfågel)
    • 3 dl

      Bulgur
    • 3 dl

      el. couscous
    • 1 styck

      Zucchini
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 0.50 styck

      Purjolök
    • 150 gram

      Sugar snaps
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salvia (färsk)
    •  

      Salt & peppar
    • Dressing:
    • 1 msk

      Citronpeppar
    • 2 tsk

      Vitvinsvinäger
    • 3 msk

      Matolja
    • 1 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Krydda kycklingbitar med salt och peppar. Snitta skinnet och stoppa in salviablad eller låt bladen steka med för att ge smak. Lägg i en ugnssäker form och stek i ugnen 35-45 min tills de är klara.

    3. Förväll (koka upp) ärtorna. Skölj av med kallt vatten.

    4. Koka cous-cous enligt anvisning på förpackningen, gärna i buljong. Rör samman dressingen och blanda med den nykokta cous-cousen.

    5. Skär zucchini i kvartar. Skär paprika i mindre bitar. Strimla purjolök. Fräs squash, paprika och purjolök lätt i smör. Krydda med salt och peppar. Blanda grönsakerna med cous-cousen. 

    6. Blanda i de förvällda sockerärterna strax innan servering så behåller de sin gröna färg längre.
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kockens tips!

Tips! Alla sorters grönsaker allt efter tycke och smak kan användas.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Färsfylld färgglad paprika
Om oss