Napa Valley chicken

Napa Valley chicken

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé
    • 1 msk

      Paprikapulver
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 tsk

      Svartpeppar (grovmald)
    • 2 msk

      Vetemjöl
    •  

      Olivolja
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 kvist

      Dragon (färsk)
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 3 dl

      Vindruvor
    • 2 dl

      Kycklingbuljong
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Bladpersilja
    •  

      Bröd (t.ex. baguette)
  • Gör så här:
    1. Blanda mjöl, salt, peppar och paprikapulver. Vänd kycklingfiléerna i mjölblandningen och stek filéerna 3 minuter på varje sida i olivolja på medelvärme. Tillsätt finhackad vitlök, dragon och vitt vin och låt kycklingen puttra under lock 5 minuter. Dela vindruvorna och ta bort eventuella kärnor, lägg ned i pannan och slå på kycklingbuljong, låt allt koka ytterligare någon minut.
    2. Smaka av med lite pressad citron, eventuellt lite extra salt och peppar. Strö över finstrimlad persilja och servera med ett gott bröd. Potatis eller ris kan också serveras till.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chicken korma

Chicken korma

30 minMedel

0 voting
Chicken Milano

Chicken Milano

40 minMedel

Om oss