Mozzarellasallad med ört- & parmesanvinägrettBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mozzarellasallad med ört- & parmesanvinägrett

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Mozzarella
    • 200 gram

      Soltorkade tomater
    • 2 huvud

      Romansallat (baby)
    • 2 knippe

      Rucolasallat
    • 1 förp.

      Mâchesallad
    • 1 kruka

      Basilika
    • 2 styck

      Avokado
    • Vinägrett:
    • 1 msk

      Persilja (finhackad)
    • 3 msk

      Basilika (finhackad)
    • 4 msk

      Parmesan (nyriven)
    • 1 dl

      Olivolja
    • 2 msk

      Vitvinsvinäger
  • Gör så här:
    1. Skölj sallad och lägg romansallatsblad i ett dekorativt mönster på tallriken. Fyll på med mâche-, rucolasallat och basilika. Spara lite basilika för dekoration.

    2. Skär mozzarellan i tunna skivor och lägg osten i en ring ovanpå salladen. Skala och skär avokado i klyftor. Lägg soltorkade tomaterna runt om.

    3. Mixa olivolja, vinäger, parmesan och örter med en mixerstav eller i en matberedare. Ringla vinägretten över salladen och mozzarellan. Dekorera med basilika.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citron förekommer ofta som smaksättare av salladsrätter. Andra syrliga ingredienser som syrlig ost eller syrlig frukt kan ge en syrlig smak åt anrättningen. I syrliga grönträtter förekommer ibland ägg som ofta är ett smakproblem ihop med fr&  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Örtiga tunnbrödschips
Om oss