Morotsmuffins med mascarponetoppingBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Morotsmuffins med mascarponetopping

  • 1 voting
    1Recension
    • 25 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    15 Antal muffins

    • 3 styck

      Ägg
    • 3 dl

      Strösocker
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Vaniljsocker
    • 3 tsk

      Bakpulver
    • 1 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 2 krm

      Salt
    • 1.50 dl

      Matolja
    • 4.50 styck

      Morot
    • 50 gram

      Smör
    • 4 dl

      Florsocker
    • 2 styck

      Äggula
    • 120 gram

      Mascarpone
    • 1 styck

      Skal från apelsin
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C. Råriv morötter.

    2. Vispa ägg och strösocker vitt. Blanda alla torra ingredienser. Vänd i äggblandningen. Vänd i morötter och olja.

    3. Fyll i muffinsformar. Sätt in i ugnen i 10-12 minuter.

    4. Vispa äggulor, smör och socker vitt. Riv skalet på apelsin. Vänd ner det. Vänd i mascarpone. Spritsa på när muffinsen kallnat.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

För den som vill undvika alltför söta efterrätter kan en torrare tårta eller muffins passa, lämligtvis till kaffet efter maten. Man får dock inte vara rädd för kalorier.  LÄS MER
Kommentar
Om oss