Mongolisk biff

Mongolisk biff

  • 1 voting
    1Recension
    • 20 min( + 1 h )

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Ryggbiff
    • 1 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Soja
    • 2 msk

      Råsocker
    • 1 tsk

      Bakpulver
    • 2 tsk

      Majsstärkelse
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 tsk

      Ingefära (färskriven)
    • 2 msk

      Hoisinsås
    • 2 msk

      Chilisås
    •  

      Matolja
    • Topping:
    • 2 styck

      Gul lök
    • 2 styck

      Salladslök
  • Gör så här:
    1. Skär köttet i tunna strimlor. Vispa ihop ägg, soja, råsocker, bakpulver, stärkelse, hoi sin, chilisås, riven ingefära och pressad vitlök. Vänd ner köttet och låt marinera minst en timma i rumstemperatur.
    2. Hetta upp en panna med olja och stek köttet i omgångar på hög temperatur. Sänk värmen lite och snabbstek klyftor av gul lök, lägg tillbaka köttet och slå på någon matsked vatten.
    3. Servera biffen med kokt ris och strimlad salladslök.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Biff Special (Biff Greta)
0 voting
Biff Rydberg

Biff Rydberg

45 minEnkelt

Om oss