Mjuk pepparkakaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mjuk pepparkaka

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal bitar

    • 100 gram

      Smör el. margarin
    • 2.50 dl

      Strösocker
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Gräddfil
    • 0.50 dl

      Lingonsylt
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 2 tsk

      Kanel (mald)
    • 1 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 1 tsk

      Kardemummakärnor
    • 1 tsk

      Kryddnejlika (mald)
    • 1 tsk

      Ingefära (mald)
    • 1 tsk

      Bikarbonat
    •  

      Florsocker till garnering
    •  

      Kakform (1,5 liter)
    •  

      Ströbröd
    •  

      Matfett till ugnsform
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C. Matfettet bör vara rumsvarmt. Smöra och ströbröa en kakform.
       
    2. Rör ihop matfett med socker i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil och lingonsylt.
       
    3. Blanda mjöl, kryddor och bikarbonat i en bunke. Tillsätt mjölblandningen i den andra bunken och rör ut till jämn smet. Häll smeten i kakformen.
       
    4. Sätt in nertill i ugnen i 50-60 minuter. Stick ner en trästicka i smeten, dra ut och känn efter att stickan är torr (=klar).
       
    5. Häll upp lite florsocker och tillsätt några droppar vatten till en trögflytande vätska. Ringla ett fint mönster över kakan med en sked.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Pepparkakor

Pepparkakor

1 hEnkelt

0 voting
Mjuk chokladkaka

Mjuk chokladkaka

45 minMedel

Om oss