Matig räksalladBild av Anna Skoog

Matig räksallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 15 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Räkor (rensade)
    • 400 gram

      Små färskpotatis
    • 1 tsk

      Flingsalt
    • 1 msk

      Olivolja
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 burk

      Svarta bönor burk (sköljda)
    • 2 stjälk

      Blekselleri
    • 1 styck

      Rödlök
    • 100 gram

      Spenatblad (färsk)
    • 16 styck

      Salladskapris
    •  

      Salt & peppar
    • 1.50 dl

      Basilika (finhackad)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1.50 dl

      Parmesan (nyriven)
    • 0.50 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225°C. Tina räkor.
    2. Tvätta potatis. Lägg i en ugnssäker form. Strö över flingsalt. Ringla över olivolja. Baka potatisen i mitten av ugnen 20-30 minuter.
    3. Gör under tiden dressingen: Koka upp vatten i en kastrull. Koka ägg i 1 minut. Gröp ur det i en bunke. Tillsätt basilikablad, pressad vitlök och riven parmesan. Mixa med stavmixer. Tillsätt olja (rumstempererad) i tunn stråle tills det blir en slät sås. Smaka av såsen med citronsaft, salt och peppar.
    4. Mellankoka ägg, cirka 5 minuter. Skala och skär i klyftor. Häll av bönor i ett durkslag. Skölj dem i kallt vatten. Skiva selleri. Skala och skär ringar av rödlök. Skölj spenat.
    5. Lägg upp allt på ett fat. Servera tillsammans med dressingen. Toppa med stora kapris med skaft.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Kockens tips!

Den här räksalladen blir riktigt härlig. Särskilt med den gröna dressingen gjord på basilika, vitlök och parmesan.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Matig kycklingsallad
0 voting
Stationshusets räksallad
Om oss