Matig kycklingsallad

Matig kycklingsallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Bufféportioner

    • 6 styck

      Kycklingfilé
    • 12 skiva

      Bacon
    • 6 styck

      Ägg
    • 6 skiva

      Formfranska
    • 4 huvud

      Hjärtsallat
    • 3 styck

      Avokado
    • Dressing:
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 0.50 dl

      Parmesan (nyriven)
    • 1 klyfta

      Vitlök
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Koka äggen 10 minuter tills de är hårdkokta. Skär brödet i tärningar och rosta i stekpanna. Stek baconskivorna och låt rinna av på hushållspapper, salta och peppra kycklingfiléerna och stek.
    2. Mixa crème fraiche, riven parmesan och pressad vitlök till en dressing.
    3. Dela och skölj salladen, varva i glas med kycklingbitar, ägghalvor, krutonger, avokadobitar och bacon. Servera med en liten klick dressing.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Att servera sallad ur glas är smart, tänk på att göra ätvänliga bitar så det räcker med en gaffel som verktyg.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Citrus- och kycklingsallad
Om oss