Marinerad anka med smak av apelsin och fikonBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Marinerad anka med smak av apelsin och fikon

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Ankbröst (med skinn)
    • 1 dl

      Fikonmarmelad
    • Marinad:
    • 2 styck

      Apelsin
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 2 msk

      Tamarisoja
    •  

      el. japansk soja
  • Gör så här:
    1. Skär ett rutmönster på ankans fettsida.
      Grovriv apelsinskal.
      Skala och finhacka vitlök.

    2. Pressa apelsinjuice i stor bunke.
      Tillsätt apelsinskal, vitlök, olja och soja.
      Lägg ner ankan och marinera i 20 minuter.
      Sätt ugnen på 100°C.

    3. Lägg ankan i ugnssäker form.
      Spara marinaden. Häll den i en kastrull.
      Sätt en stektermometer i ankan.
      Sätt in i ugnen tills innetemperatur 55°C.
      Det tar cirka 40 minuter.

    4. Rör ner fikonmarmeladen i marinaden.
      Låt småkoka i 5 minuter.
      Häll såsen över färdig, skivad anka.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

TILLBEHÖRSFÖRSLAG

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till fågel serveras gärna en söt eller sötsyrlig sås, i synnerhet om det är en smakrikare fågel som gås, anka, eller vildfågel. Det utmärkande med sås eller tillbehör är att sötman är framträdande.  LÄS MER
Kockens tips!

Tips: Detta recept saknar tillbehör. Spara huvudrätten och valt tillbehör i Meny, så får du recepten samlade på ett ställe.

Kommentar
Om oss