Mango- & limeglaserat kycklinglårBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mango- & limeglaserat kycklinglår

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Kycklinglårfilé
    • 1 st stor

      Mango
    • 1 styck

      Chilifrukt
    • 1 styck

      Lime
    • 3 msk

      Crème fraiche
    •  

      Matfett (smör)
    •  

      Salt & vitpeppar
    • Sås:
    • 2 msk

      Smör
    • 2 dl

      Matlagningsgrädde
    • 2 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 3 msk

      Ananasjuice
    • 0.50 tsk

      Curry
    •  

      Steksky (+ev vatten)
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Råris
  • Gör så här:
    1. Mangosalsa: Sätt ugnen på 175ºC.
      Skala och skär mango i tärningar. 
      Hacka chili fint. Lägg allt i en skål och riv över skal från lime och pressa över juice.
      Blanda med crème fraiche och lite salt.

    2. Kyckling: Hetta upp matfett i stekpanna och stek kycklinglåren hastigt på hög värme, tills de fått fin stekyta.

      Salta och peppra lätt och lägg över i en ugnsfast form. Häll över steksky och skeda över mangosalsan. Ställ in kycklingen i ugnen och efterstek i 15-20 min. 

    3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.

    4. Sås: Smält smör, tillsätt kycklingfond, grädde och juice. Smaka av med curry, salt, peppar och gärna med lite steksky. 
      Låt småkoka till lagom konsistens. 

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kockens tips!

Om inte chili finns att tillgå så går det bra att byta ut den mot några stänk tabascosås. 

Vill man inte ha en alltför söt sås utan istället föredrar en lite mer sötsur currysås, så kan ananasjuicen bytas ut mot limejuice.

Kommentar
Om oss