Mammas rödbetssoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mammas rödbetssoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Lök (gul, silver e.d.)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Morot
    • 3 styck

      Potatis
    • 250 gram

      Vitkål
    • 6 styck

      Rödbetor
    • 1.50 liter

      Vatten till soppa
    • 3 msk

      Grönsaksfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 2 msk

      Vinäger
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Garnering:
    •  

      Crème fraiche
    •  

      Timjan (färsk)
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök och vitlök.
      Skala morötter, potatis och rödbetor. 
      Skär morötter och potatis i skivor.
      Strimla vitkål och rödbetor.

    2. Fräs löken mjuk och glansig i matfett i en gryta på medelhög värme.

    3. Häll i vatten+fond. Tillsätt potatis, vitkål, morötter och rödbetor. Koka tills de är knappt mjuka i ca 15 minuter.
      Smaka av med vinäger, salt och peppar.

    4. Häll upp i tallrikar och toppa med en klick créme fraiche. Garnera med färsk timjan.

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citron förekommer ofta som smaksättare av salladsrätter. Andra syrliga ingredienser som syrlig ost eller syrlig frukt kan ge en syrlig smak åt anrättningen. I syrliga grönträtter förekommer ibland ägg som ofta är ett smakproblem ihop med frä  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Mammas goda äppelkaka
Om oss