Luftig tårtbotten (sockerkaksbotten)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Luftig tårtbotten (sockerkaksbotten)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal bottnar

    • 4 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Strösocker
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Potatismjöl
    • 1.50 tsk

      Bakpulver
    •  

      Matfett (smör)
    •  

      Ströbröd
    •  

      Sockerkaksform
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Smörj och ströbröa sockerkaksformen.

    3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda försiktigt med äggsmeten. Häll i form.

    4. Ställ formen på galler i nedre delen av ugnen. Grädda i cirka 40 minuter. Prova med sticka att smeten är torr.

    5. Ta ut och låt svalna något. Lossa kanten med en kniv. Vänd upp och ner på galler. Låt formen ligga över. Låt kallna.

      Dela kakan i två el. tre runda delar. Kakan delas lättast om den får vila, helst bakad dagen före.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR T.EX. TILL

Jordgubbstårta

Jordgubbstårta

  • 20 min
  • 10 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Sockerkaksformen skall ha platt botten (20-25 cm bred), gärna med löstagbar kant och rymma 2,5 liter. Potatismjölet gör kakan luftig. Kakan kan förvaras torrt i några dagar. Kan frysas i ca 3 månader.

Kommentar
Liknande recept
4 votings
Luftig sockerkaka
Om oss