Luftig sockerkakaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Luftig sockerkaka

  • 5 votings
    5Recensioner
    • 1 h

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal bitar

    • 2 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Strösocker
    • 50 gram

      Smör
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 2 tsk

      Bakpulver
    • 1 dl

      Vatten
    •  

      Ströbröd
    •  

      Kakform (1,5 liter)
    •  

      Smör till form
    • Smakalternativ:
    • 2 tsk

      Vaniljsocker
    • 1 styck

      Skal från citron
    • 1 msk

      Kardemumma (krossad)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175ºC.
      Smörj och bröa en kakform.
       
    2. Smält smör. Låt det svalna.
      Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
       
    3. Blanda mjöl och bakpulver med någon smaktillsats (vaniljsocker, eller rivet gult citronskal, eller stött kardemumma).
       
    4. Rör ner smör, vatten och mjölblandning i äggvispet. Rör till jämn smet.
      Häll smeten i sockerkaksformen.
       
    5. Grädda i nedre delen av ugn i 35-40 min.
      Prova med sticka, som skall vara torr när kakan är klar. Ta ut och låt kakan stå och ånga av några minuter och stjälp sedan upp den på ett fat. Ta bort formen och låt kakan ånga av igen för att inte bli fuktig.
      Formen kan sedan läggas över som skydd.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kommentar
Om oss