Fast tårtbotten (sockerkaksbotten)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Fast tårtbotten (sockerkaksbotten)

  • 4 votings
    4Recensioner
    • 1 h 25 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    3 Antal bottnar

    • 3 styck

      Ägg
    • 2.50 dl

      Strösocker
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1.50 tsk

      Bakpulver
    • 1 dl

      Mjölk
    •  

      el. vatten
    • 50 gram

      Smör el. margarin
    •  

      Matfett till ugnsform
    •  

      Ströbröd
    •  

      Sockerkaksform
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C. Låt matfettet bli rumstempererat. Smörj och ströbröa sockerkaksformen.

    2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt varm mjölk/vatten lite i taget. Rör ner matfett. Blanda mjöl och bakpulver som rörs ner försiktigt med äggsmeten. Häll i form.

    3. Ställ formen på galler i nedre delen av ugnen. Grädda i cirka 35-45 minuter. Känn med sticka att den är helt torr.

    4. Ta ut och låt svalna något. Lossa kanten med en kniv. Vänd upp på galler. Låt formen ligga över. Låt kallna.

      Dela kakan i två el. tre runda delar. Kakan delas lättast om den får vila, helst bakad dagen före.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR T.EX. TILL

Jordgubbstårta

Jordgubbstårta

  • 20 min
  • 10 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Sockerkaksformen skall ha platt botten, gärna med löstagbar kant och rymma 2 liter (20-25 cm bred). Kakan kan förvaras torrt i några dagar. Kan frysas i ca 3 månader.

Kommentar
Liknande recept
Om oss