Luftig sockerkaka (förberedd friluftsmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Luftig sockerkaka (förberedd friluftsmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal bitar

    • 2 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Strösocker
    • 50 gram

      Smör
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 2 tsk

      Bakpulver
    • 1 dl

      Vatten
    •  

      Ströbröd
    •  

      Kakform (1,5 liter)
    •  

      Smör till form
    • Smakalternativ:
    • 2 tsk

      Vaniljsocker
    • 1 styck

      Skal från citron
    • 1 msk

      Kardemumma (krossad)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175ºC.
      Smörj och bröa en kakform.
       
    2. Smält smör. Låt det svalna.
      Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
       
    3. Blanda mjöl och bakpulver med någon smaktillsats (vaniljsocker, eller rivet gult citronskal, eller stött kardemumma).
       
    4. Rör ner smör, vatten och mjölblandning i äggvispet. Rör till jämn smet.
      Häll smeten i sockerkaksformen.
       
    5. Grädda i nedre delen av ugn i 35-40 min.
      Prova med sticka, som skall vara torr när kakan är klar. Ta ut och låt kakan stå och ånga av några minuter och stjälp sedan upp den på ett fat. Ta bort formen och låt kakan ånga av igen för att inte bli fuktig.
      Formen kan sedan läggas över som skydd.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Sockerkaka är bra att ta med. Håller i flera dagar. Ta med den i sockerkaksformen. Lätt att laga även på semestern, t.ex. med färdig sockerkaksmix som finns att köpa i handeln.

Kommentar
Liknande recept
4 votings
Luftig sockerkaka
Om oss