Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorvBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorv

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 12 styck

      Wienerkorv
    • 1 kilo

      Potatis
    • 3 dl

      Vetemjöl
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Senap
    •  

      Ketchup
  • Gör så här:
    1. Skala, koka och mosa potatisen med mixer eller med potatisstöt.

    2. Blanda moset med salt, peppar och mjöl.
      Knåda tills det blir en fast deg. Använd så lite mjöl som möjligt. Smular degen sig för mycket kan lite vatten tillsättas för att göra den smidig.

    3. Dela degen i bitar och kavla ut till tunna plättar, cirka 20 cm i diameter.

    4. Stek plättarna i omgångar i torr panna på medelhög värme ett par minuter på var sida, tills de fått fin färg.

    5. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i korven och tag av från plattan. Låt korven ligga i vattnet några minuter så att den blir genomvarm.

    6. Rulla in en korv i varje potatisplätt. Servera senap och ketchup till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Karré och revbensspjäll är fett- och smakrikt kött som ofta kombineras med en kraftfull sås och söta tillbehör som t.ex. äppelmos eller  katrinplommon. Grillas revbensspjäll är en söt glace, söt grillolja vanlig. En mager flä  LÄS MER
Kockens tips!

Lumpe är klassiska norska potatisplättar. Rätten väcker positiva barndomsminnen hos Menyse´s norske chefskock.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Wienerkorv gourmet

Wienerkorv gourmet

10 minEnkelt

0 voting
Sejfilé på norskt vis
Om oss