Löjromsägg (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Löjromsägg (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Vispgrädde
    • 100 gram

      Löjrom el. forellrom
    •  

      Smör till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär/hugg av toppen på äggen. Spar skal.
      Häll äggulan och vitan i en skål och blanda med vispgrädde. Salta och peppra lätt.
       
    2. Värm smör i en kastrull på medelvärme.
      Häll i äggsmeten och vispa lätt tills smeten har "stannat sig" (stelnat något).
      OBS! Smeten skall forfarande vara lös.
       
    3. Skeda tillbaka stanningen i äggskalen.
      Toppa med en klick rom.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Lyxvariant till påsk?

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Löjromsägg

Löjromsägg

15 minEnkelt

0 voting
Cashewsmör (plockmat)
Om oss