Linfrövåffla med frö och fruktkeso

Linfrövåffla med frö och fruktkeso

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 125 gram

      Smör
    • 2 dl

      Mjölk
    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 tsk

      Bakpulver
    • 2 dl

      Vatten (kallt)
    • 0.50 dl

      Linfrön (krossade)
    • 2.50 dl

      Keso (naturell 4%)
    • 50 gram

      Russin
    • 50 gram

      Torkade aprikoser
    • 30 gram

      Pumpakärnor
    • 30 gram

      Solrosfrön
  • Gör så här:
    1. Smält smör. Låt det svalna. Blanda mjöl, linfrö och bakpulver. Rör ihop med vatten, ägg, mjölk och smör.

    2. Rosta pumpakärnor och solrosfrön i en torr panna. Blanda ingredienserna till kesoröran.

    3. Grädda våfflor. Servera med kesoröra. Ett perfekt mellanmål.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sötaktiga grönträtter är inte vanligt förekommande. Ofta är det då någon söt frukt eller grönsak som t.ex. sötpotatis, eller någon söt smaksättare t.ex. honung som gett rätten sin karaktär.  LÄS MER
Kommentar
Om oss